Csípőprotézis

Állandósuló fájdalom, mozgáskorlátozottség, terhelési nehezítettség esetén a betegnek protézis beültetést javaslunk.

www.arthritis-health.com/video/hip-replacement-surgery-video

 

Ennek technikája kiforrott a beteg combfej eltávolítása után a medencében kialakítjuk a vápa helyét és ugyanezt tesszük a combcsont velőüregével, ide kerül a megfelelő méretű szár majd a műtét végén a fej kerül felhelyezésre.

A műtét utáni fájdalomcsillapítást helyileg alkalmazott készítményekkel biztosítjuk LIA (helyi infiltrációs anaesthaesia).

Csípőprotézis

A műtét másnapján megkezdődik a rehabilitáció gyógytornász segítségével, ennek eredményeként a beteg néhány nap alatt önálló mozgásra képes, fájdalommentesen közlekedik, magát ellátja.  

A  kórházi  tartózkodás  3-4  napot vesz  igénybe,  a megkezdett rehabilitáció folytatódik, mely történhet a beteg otthonában ún. házi betegápolás keretében gyógytornász segítségével vagy rehabilitációs központban. A műtéti feltárás miatt (izomátvágás, ízületi tok kivétele) az első 2-3 hónapban az ízület stabilitása még nem teljes, ezért a gyógytornász utasításait követve bizonyos mozdulatokat, testhelyzeteket kerülni kell. Ezt követően azonban az ízület teljes mértékben terhelhető.

Honlap készítés